Piirakkaa on helppo muunnella saatavilla olevien ainesten mukaan. Tällä kertaa laitoin piirakkaan kanasuikaleita, kirsikkatomaatteja ja sipulia. Joskus laitan päälliseksi kinkkusuikaleita ja joskus tonnikalaa. Päälle laitan aina kermaviili-kananmunaseoksen.
Pohja:
1 dl Perunasosehiutaleita
1 dl vettä
100 g rasvaa
1 dl kaurahutaleita
1 1/4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1/2 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 pkt Pehmeän pippurinen- kanasuikaleet (pieni rasia)
2 kpl sipuli
n. 10 kpl kirsikkatomaatteja
1 1/2 prk kermaviiliä
2 kpl kananmunaa
juustoraastetta pinnalle
- Sekoita perunahiutaleet ja vesi
- sekoita pehmeä rasva, hiutaleet, jauhot, suola ja leivinjauhe käsin murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon perunasose ja sekoita tasaiseksi
- painele taikina vuokaan
- paista kanasuikaleet ja sipuli
- sekoita kermaviili ja kananmunat keskenään
- laita kanasuikaleet ja sipuli taikinan päälle vuokaan
- halkaise kirsikkatomaatit ja laita ne kanasuikaleiden päälle
- kaada kermaviili - kananmunaseos täytteiden pälle
- ripottele piirakan päälle juustoraaste
Paista 225´c n. 25 min uunin alatasossa.
Nautinnollisia hetkiä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti