.

.

torstai 30. joulukuuta 2010

Kanapiirakka

Tämä kanapiirakka on tosi helppo tehdä ja siksi se on melkein mun vakio leipomus. Resepti on muotoutunut ajan mittaan. Joululoman alussa olin lähdössä vanhempien luokse joulun viettoon, kun huomasin jääkapissani taas ainekset tähän piirakkaan. Leivoin piirakan, etteivät ainekset vanhentuisi loman aikana.

Piirakkaa on helppo muunnella saatavilla olevien ainesten mukaan. Tällä kertaa laitoin piirakkaan kanasuikaleita, kirsikkatomaatteja ja sipulia. Joskus laitan päälliseksi kinkkusuikaleita ja joskus tonnikalaa. Päälle laitan aina kermaviili-kananmunaseoksen.



Pohja:
1 dl Perunasosehiutaleita
1 dl vettä
100 g rasvaa
1 dl kaurahutaleita
1 1/4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1/2 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 pkt Pehmeän pippurinen- kanasuikaleet (pieni rasia)
2 kpl sipuli
n. 10 kpl kirsikkatomaatteja


1 1/2 prk kermaviiliä
2 kpl kananmunaa
juustoraastetta pinnalle

- Sekoita perunahiutaleet ja vesi
- sekoita pehmeä rasva, hiutaleet, jauhot, suola ja leivinjauhe käsin murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon perunasose ja sekoita tasaiseksi    
- painele taikina vuokaan
- paista kanasuikaleet ja sipuli
- sekoita kermaviili ja kananmunat keskenään
- laita kanasuikaleet ja sipuli taikinan päälle vuokaan
- halkaise kirsikkatomaatit ja laita ne kanasuikaleiden päälle
- kaada kermaviili - kananmunaseos täytteiden pälle
- ripottele piirakan päälle juustoraaste



Paista 225´c n. 25 min uunin alatasossa.
Nautinnollisia hetkiä!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti